Hallo allemaal,
Dit is alweer mijn zesde blog en de eerste van 2015.
In december schreef ik dat ik mijn professionele loopbaan in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking had beëindigd. Om de overgang naar de rest van ons leven te markeren hebben Ina en ik onder de kerstboom tamelijk impulsief besloten een rondreis van 2 weken door Cuba te maken. We zijn net terug. Veel gezien en beleefd en natuurlijk veel foto’s gemaakt. Cuba staat aan de vooravond van grote veranderingen, nu de betrekkingen met grote buur USA beginnen te verbeteren. Nu rijden er nog ontelbare oude auto’s rond, die het straatbeeld bepalen. Het is een land vol contrasten, een goede gezondheidszorg (1 huisarts per 120 gezinnen), overal onderwijs, zelfs in de kleinste dorpjes, maar in materieel opzicht grote armoede. Havana is verkrot. Op mijn site staan bijvoorbeeld ook wat foto’s van een locale winkel, een ‘pulperia, el pozo de gracia’ (supermarkt, bron van genade). Hier kunnen de Cubanen met een maandloon van omgerekend 35 euro hun dagelijkse levensbehoeften op de bon verkrijgen. Hopelijk gaan alle veranderingen geleidelijk en niet te snel, want dat kan het land niet aan.

Ik had mijn Nikon spiegelreflex thuisgelaten en heb uitsluitend gewerkt met mijn nieuwe Fuji x100T. Een stuk lichter, onopvallender en daarom als reiscamera heel geschikt. Vast objectief van (omgerekend) 35 mm, plus een extra groothoekje. Eigenlijk zoals we ooit lang geleden zijn begonnen te fotograferen met onze eerste analoge camera. Ik heb een serie straatfoto’s geplaatst. De straat- en sociale fotografie spreekt me nu eenmaal het meeste aan. We maakten een groepsreis per bus en sommige beelden zijn uit de bus geschoten. De kenner ziet dat wel aan het perspectief.
Rijdend door allerlei dorpjes in Cuba had ik graag eens wat vaker willen uitstappen, want zo’n reis gaat toch van highlight naar highlight. Toch ben ik best tevreden. Een selectie van 36 foto’s (uit ruim 2000) vind je hier

Mijn site verheugt zich in een toenemende belangstelling. Sinds september al meer dan 1100 unieke bezoekers uit meer dan 50 verschillende landen. Stiekem vind ik dat wel leuk.

Intussen gaan de lessen aan de kunstacademie in Maasmechelen door. Verder ben ik via broer Joost aan het kennismaken met de fotoclub Interfocus. Dat smaakt naar meer.

Tot een volgende keer

Homepage

11 Comments. Leave your Comment right now:

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.