Allereerst voor iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst! De jaarlijkse nieuwjaarswens van dit jaar is inmiddels door Ina en mij ook per post verstuurd en op Facebook gezet. Het is een foto van het vuurwerk, de Mascleta, tijdens de Fallas in Valencia, waar we in maart jl. waren.
nieuwjaarswens 2015

Ik heb toen ook een stukje gefilmd met mijn Fuji X10. En dat filmpje is een onderdeel van de nieuwjaarswens geworden van dit jaar. Ook dit staat op de site. Dat filmpje (2 minuten) vind je hier

Familie en vrienden weten dat ik elk jaar een nieuwsjaarswens maak. Enkele vrienden hebben gevraagd deze foto’s ook hier nog eens te laten zien. Ik ben er in 2004 mee begonnen en het is inmiddels een aardige serie geworden, die ook wel iets laat zien van mijn eigen fotografische ontwikkeling. Je vindt deze serie hier

De vorige blog dateert al weer van begin oktober. Van onze herfstvakantie in Frankrijk laat ik een kleine serie foto’s zien van de ochtendnevel aan de oevers van de Saône, in de buurt van Macon. Ook dit was een opdracht (thema ‘weer’) van de Kunstacademie. Ik heb ze omgedraaid. Natuurlijk heb ik in de vakantie meer foto’s gemaakt, maar de uitdaging zat in dit onderwerp. Je vindt deze serie hier.

Een deel van lessen op de academie bestaat uit Photoshop. Ik krijg daar steeds meer aardigheid in. Rond het thema ‘altered reality’ heb ik op basis van drie foto’s een nieuw fanstasiebeeld gecreëerd. Ik laat jullie zowel het eindresultaat als de drie bronfoto’s zien: een landschapsfoto van de Lofoten (Noorwegen), een foto van een gouden poort op het Stanislasplein in Nancy en personages uit het schilderij ‘La Toussaint’ (Allerheiligen) van Emile Friant (1888), dat in het musée des beaux arts in Nancy hangt. Het uiteindelijk resultaat heb ik ‘heavens gate in arctic night’ genoemd (na het smelten van de Noordpool-ijskap….). Je vindt deze serie hier. Een wat cynisch beeld, maar ja, we moet zuinig zijn op moeder aarde!

Afgelopen week heb ik mijn bijna 35 jarige loopbaan in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking afgesloten. Ik ben zoals dat heet met pre-pensioen! Even wennen, maar natuurlijk ook meer ruimte om – onder andere – meer met fotografie bezig te zijn! Tot volgend jaar!

Naar de Homepage

4 Comments. Leave your Comment right now:

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.