Mijn vorige blog is alweer van ruim vier weken geleden. Mijn tweede jaar aan de kunstacademie in Maasmechelen (B) is begonnen en de eerste opdracht was om iets met het thema nacht te doen. Ik heb een serie foto’s gemaakt op de Beegderheide vlak bij huis. Op dat moment was het volle maan. We hadden zelfs een ‘supermoon’. De maan staat dan het dichtst bij de aarde en dat geeft weer extra licht. Het resultaat vind je in hier . Technisch misschien geen perfecte foto’s, maar wel een fraai bijna mystiek beeld, dankzij het aanwezige maanlicht en de diepe en lange schaduw. Overigens een aparte ervaring om een gebied waar ik de afgelopen 30 jaar misschien wel 1000 keer overdag ben geweest, ook eens ‘s nachts te bezoeken.

Ik heb samen met Ina een paar exposities bezocht waaronder die van landschapsfotograaf Gerco de Ruyter in het museum Jan Cunen in Oss. Een aanrader. Hij fotografeert met behulp van vliegers uit de lucht en dat levert bijna grafische beelden op. Ook bezochten we het fotofestival in Breda. Aan een dag heb je dan haast niet genoeg. We hadden het geluk een lezing (met beelden natuurlijk) bij te kunnen wonen van de Amerikaanse fotograaf Todd Hido. Donker en persoonlijk, zo noemt Hido zijn ‘Excerpts from silver meadows’. Eigen werk wisselt hij af met vintage prints. Zijn foto’s tonen dreigende landschappen en op het eerste gezicht vredige Amerikaanse suburbs, maar onder het oppervlak broeit het. Het fotofestival in Breda gaat nog door tot 26 oktober.
Ik kijk dus graag naar het werk goede fotografen. Mijn broer Joost van Ingen is er ook een! Hij verraste bij terugkeer uit Italië met een mooie serie straatportretten Kijk maar eens op naar zijn site!. Ook zijn kleine serie van de Schwebebahn in Wuppertal is erg fraai.

Mijn eigen site marcvaningen.nl is inmiddels al weer zes weken in de lucht. Leuk om te zien dat die behalve in Nederland ook elders in de wereld wordt bekeken. Tot nu in z’n 20 landen in alle werelddelen.

7 Comments. Leave your Comment right now:

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.