Dit is waarschijnlijk mijn 26e en laatste blog. Daarover verderop in deze blog meer.

Vorige keer beloofde ik een collectie foto’s te laten zien die mijn vader maakte van de bevrijdingsvreugde in Amsterdam, in de meidagen van 1945. We hadden de originele negatieven geschonken aan het stadsarchief van Amsterdam, maar ze waren daar niet als foto zichtbaar. Ze moesten gedigitaliseerd worden. Door de Corona-perikelen liep dit vertraging op.
Ik heb de foto’s uiteindelijk samen met mijn broer Joost gedigitaliseerd en nabewerkt.
Dit resulteerde in 47 foto’s. Er zitten juweeltjes tussen, maar ook minder perfecte snapshots. Aan de hand van mijn vaders dagboek kon ik reconstrueren dat ze op 5, 7, 8 en 9 mei waren genomen en veelal ook waar. Opmerkelijk zijn de – soms wazige – snapshots in de drukte van 7 mei op de Dam in Amsterdam, korte tijd voordat daar de schietpartij plaatsvond, waar bij 32 Amsterdammers omkwamen, Daarbij zijn ook foto’s van de ‘Groote Club’, het gebouw van waaruit geschoten werd.
Ook zijn er foto’s van 8 mei, ‘Victory Day’, de dag van de intocht van de Canadezen. Foto’s van uitzinnig blije en feestvierende Amsterdammers.

Ik kan helaas de foto’s om technische redenen hier op mijn website niet laten zien. Ik merkte de laatste tijd al dat deze website ‘onder de motorkap’ begon te haperen. Nu is het zover dat ik geen enkele foto meer kan uploaden. Ook layout en hyperlinks zijn onmogelijk. Het voert te ver om dat hier in detail uit te leggen. De oorzaak is dat ik geen updates meer krijg van de leverancier van het ‘template’ van mijn website. Dat begon steeds meer te wringen. En nu is het zover dat ik eigenlijk weinig meer kan.

Ik moet nu de afweging maken om een hele nieuwe website te gaan bouwen, of er in deze vorm gewoon mee te stoppen en een alternatieve weg in te slaan. Dat alternatief is er voorlopig in de vorm van de fotowebsite Fickr. De foto’s van mijn vader heb ik nu daar geplaatst en daar kun je ze dus ook bekijken. Zie https://flic.kr/ps/2kp4hG (even kopiëren en plakken; dit is geen hyperlink). Het is allemaal niet ideaal. Tussen de foto’s door verschijnt ook irritante reclame.

Binnenkort gaat deze website na 6 jaar op zwart. Ik heb wereldwijd vanuit 128 landen meer dan 70.000 views gehad. Meestal zijn dat bezoekers die er toevallig bij uitkomen. Deze blog stuurde ik naar een kleine 200 mensen, fotografen, vrienden, familie. In ieder geval veel dank voor jullie interesse en reacties. Of en hoe er een vervolg komt zal de komende maanden wel blijken.

2 Comments. Leave your Comment right now:

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.