Na een mooie zomer en een zachte herfst komt de winter in zicht. Ik heb eindelijk eens tijd gemaakt om mijn website bij te werken. Niet alleen met nieuwe foto’s, maar ook technisch.

De foto’s van mijn eindproject ‘Decomposing Love Letters’ (zie vorige blog) voor Kunstacademie in Maasmechelen had ik nog niet eerder gepubliceerd. Die bestaat uit drie series. De eindserie ‘Decomposing Love Letters’,  bestaat uit negen stillevens (studio-opnames). Twee series met voorstudies heb ik ook opgenomen. De ene heet ‘Tear and Paste’. Hier is te zien hoe onze kleinkinderen Mara en Luuk met de brieven aan het scheuren en plakken zijn. De andere heet ‘Back to the elements’. Die gaat over het ‘teruggeven’ van de brieven aan de natuur, zodat ze daar kunnen vergaan. Bij de expositie heb ik leuke en soms ontroerende reacties gehad op zowel de geëxposeerde foto’s als de catalogus die er ter inzage lag. Het is natuurlijk toch een heel persoonlijk thema.

Reportage- en documentaire fotografie is een heel andere tak van ‘sport’. Dat trekt me wel. Met enige regelmaat fotografeer ik als vrijwilliger voor IMC-basis in Roermond. IMC is een landelijke organisatie die zich ten doel stelt jongeren van alle sociale klassen en van alle schoolniveaus, zo op te leiden dat ze gemotiveerd hun maatschappelijke rol kunnen innemen. Zaterdag 29 september heeft Jean Philippe Rieu in Roermond met 6 alumni van IMC Basis en IMC Weekendschool gewerkt aan een presentatie voor het 20-jarig jubileumfeest in Amsterdam. In een workshop van 3 uur is hij met de oud-leerlingen op zoek gegaan naar hun talent, met muziek, taal of voordracht. Het radioprogramma L1 Cultuurcafé was aanwezig bij de workshop. Een Youtube film (met dank aan Jesje Schalm) van deze workshop, met het radio-interview en het resultaat van een ochtend fotograferen kun je achter deze link zien.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om ook het werk van mijn broer Joost aan te prijzen. Zijn foto’s zijn te bewonderen op de fotosite Flickr. Kijk maar eens hier. Hij heeft ook een foto ingezonden in de NRC-fotowedstrijd. Een prachtige foto, gemaakt voor het affiche van de toneelvoorstelling Romeo en Julia, die enige tijd geleden in het ECI-theater in Roermond te zien was. Als je de foto ook mooi vindt, kun je op hem stemmen. Klik hier voor de foto van Joost en je stem.

Ook met fotogroep Interfocus trekken we er er regelmatig op uit. Hier vind je met de titel ‘Dark Blue’ een serie nachtfoto’s aan de Maas in Maasbracht.

Er waren dus wat technische problemen die ik heb opgelost. De site moet weer snel en soepel draaien. Mocht dat niet zo zijn dan hoor ik het graag. Nieuw in het menu is de Privacy verklaring in het kader van de nieuwe wetgeving (AVG) op dat punt. Er is – ook onder fotografen – veel over te doen, maar eigenlijk valt het allemaal wel mee. Je mag het lezen, maar het hoeft niet; deze site is AVG-proof!  Verder vind je in de menubalk onder Exhibitions een overzicht waar ik de afgelopen jaren – samen met anderen – foto’s heb geëxposeerd.

 

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.