2017 was voor mij een mooi ‘fotojaar’. Dank ook voor alle waarderende reacties op mijn vorige blog. Onze nieuwjaarswens hebben we deze keer ook letterlijk en figuurlijk in het teken van de camera en de fotografie geplaatst. De foto heb ik gemaakt op Portobello Market in Londen. De tekst is van de Amerikaanse fotografe Sally Mann, die enkele jaren geleden nog in het fotomuseum in Den Haag exposeerde. Krachtige en tegelijk sfeerrijke beelden herinner ik me van haar.

 

Het is weer gelukt een heel andere kaart te maken dan die van 13 voorgaande jaren. Ze staan allemaal nog op mijn site. Klik maar hier

De euregionale wedstrijd en expositie van ‘Over-bruggen’ waarmee ik met mijn serie Watch2gether de eerste prijs won (zie vorige blog) reisde begin december van Mönchen Gladbach naar Zonhoven (bij Hasselt, België). De expositie zal vanaf 14 januari t/m 25 februari 2018 te zien zijn in het Limburgs Museum in Venlo. Voor openingstijden en entree zie hier

Ik heb ook deelgenomen aan de landelijke wedstrijd ‘Foto Individueel’ van de Fotobond. Samen met drie clubgenoten (Guusje Everaerts, Harrie Houben en Hub Tonnaer) van fotoclub Interfocus waren we doorgedrongen tot de topselectie van 50 foto’s (uit 1261 inzendingen). Onze foto’s kregen alle vier een bronzen predicaat toegekend. De expositie hiervan in Gilze Rijen is inmiddels voorbij. Mijn ‘bronzen’ foto vind je hier. Een tamelijk rauwe foto die voor meerdere uitleg vatbaar is. Ik gaf hem de titel ‘that way’ en in het Nederlands ‘de weg kwijt’. Ik maakte hem in Estland, waar we al wandelend aan de vrouw achter het hek de weg vroegen. Zij sprak alleen haar eigen voor ons onverstaanbare Estse taal, maar ze kwam op ons ook wat verward over. De titel ‘de weg kwijt’ slaat in ieder geval op mij, maar mogelijk dus ook op haar. Vandaar.  Het resultaat is een tamelijk indringende foto.

De komende tijd ga ik me focussen op mijn afstudeerproject aan de kunstacademie Maasmechelen (juni 2018).   Ik wil er wat moois van maken. Daarover een andere keer.

 

 

3 Comments. Leave your Comment right now:

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.