Prijswinnende fotoserie ‘Watch2gether’

Onlangs heb ik deelgenomen aan een fotowedstrijd voor de leden van de fotoclubs in Nederlands- en Belgisch-Limburg en Noord-Rijnland-Westfalen. Een inter-regionale/internationale wedstrijd dus. Het thema was ‘Over-bruggen’, zowel in fysieke als overdrachtelijke zin. Vanuit fotoclub Interfocus deden ook foto-broer Joost, en foto-vrienden Harrie Houben en Leon Stroucken mee.

Mijn inzending gaf ik de titel Watch2gether, een serie van vijf duo-portretten van kinderen met een multi-culturele achtergrond. De opening van de expositie van 65 foto’s van de in totaal 211 inzendingen was zondag 5 november in Städtisches Museum Schloss Rheydt in Mönchen-Gladbach. Tijdens de prijsuitreiking bleek ik tot mijn grote verrassing de eerste prijs te hebben gewonnen! Uit het juryrapport: ‘een zwart-wit serie waarin de interculturele ontmoeting van kinderen op een emotionele, aangrijpende manier in beeld wordt gebracht’.

Mijn broer Joost won de derde prijs met een fraaie foto van de Ruhrtalbrücke. Fotogroep Interfocus is met 10 foto’s goed vertegenwoordigd  op deze expositie.

Omdat het een EU-regionale wedstrijd was gaat de expositie de komende maanden op reis. Tot 26 november is deze nog te zien in Schloss Rheydt, van 1 tot 23 december in Gemeenschapscentrum Zonhoven (B) en van 14 januari tot 25 februari in het Limburgs Museum in Venlo. Voor verdere details hierover klik je hier.

De foto’s zelf laat ik nu niet hier zien. Ga maar eens kijken in één van de musea!

 

16 Comments. Leave your Comment right now:

  1. Pingback: Blog Marc My Images 17 – Marc van Ingen fotografie

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.