Sinds mijn vorige blog dit afgelopen voorjaar heb ik veel gefotografeerd. Daarnaast waren er de vier exposities van mijn fotoclub Interfocus in de bibliotheek in Roermond en drie exposities van de Kunstacademie (Kerkrade, Urmond, Maasmechelen), waar steeds ook enkele van mijn foto’s te zien waren. Leuk om eigen werk zo te kunnen laten zien. Voor mij een nieuwe fase.

De huidige expositie van Interfocus in de bibliotheek van Roermond gaat over het thema ‘grenzen’  in het kader van de maand geschiedenis. Mijn foto’s daar laten bijvoorbeeld de grenzen van het privé-eigendom zien. Deze is afgelopen zondag geopend.

20160504-_mvi9673

Deze expositie is de hele maand oktober te zien in de bibliotheek van Roermond gedurende de openingsuren.

Ik heb wat nieuw werk toegevoegd aan mijn website. Deels gemaakt in het kader van mijn fotografieopleiding aan de kunstacademie in Maasmechelen, deels ook ‘vrij werk’.

Via onderstaande links kun je betreffende pagina’s bekijken. Maar alles komt ook op de homepage van deze site voorbij, wel in willekeurige volgorde.

Als jaarthema op de academie koos ik voor de werktitel ‘de stilte van het licht‘, naar het gelijknamige essay van Joost Zwagerman over schoonheid en onbehagen in de kunst. Ik laat hier 9 foto’s zien. Het is wat experimenteler werk. Wat mooi is of juist onbehagen oproept is – zoals altijd – heel persoonlijk. Dat kunnen ook deze foto’s allebei oproepen.

Verder een kleine serie over een schaakgevecht als vorm van conflict. Ik koos voor de spooky  sfeer van een kelder, waar het schaakbord op een stapel autobanden ligt en er bij kaarslicht wordt gespeeld. Met dank aan Harrie en Marien, die dit gevecht in scene hebben gezet.

Heel licht (highkey) zijn de ‘modefoto’s’ met als thema ‘trash is  cash’. Model Robin is gekleed in afvalplastic en poseert op een kliko. Haar jurk werd speciaal voor de gelegenheid – eenmalig gebruik -door medestudent Irene uit afvalplastic gemaakt.

Deze vakantie waren we oa. opnieuw in Bretagne te vinden. De ‘marais salants de Guérande’, de zoutpannen waar het beroemde ‘Fleur de Sel’ wordt gewonnen vormen een prachtig landschap. Ook hiervan 9 foto’s onder deze link.

Er zijn nog wel meer nieuwe foto’s te vinden. Andere zijn verwijderd. Kijk maar eens rond als je zin hebt. Bekijken gaat nog altijd het best op een laptop of desktop PC. Op tablet zijn de menu’s wat lastiger te bedienen.

Reacties in welke vorm dan ook zijn altijd welkom.

 

 

 

6 Comments. Leave your Comment right now:

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.