Na de expositie vanuit de Kunstacademie in Kerkrade, (zie vorige Blog), mag ik nu de volgende aankondigen. De Fotogroep Interfocus waar ik lid van ben exposeert de hele maand maart in de Openbare bibliotheek van Roermond. Het thema – in het kader van de boekenweek – is Duitsland. Ik ben met drie foto’s vertegenwoordigd.
Ik neem het persbericht over dat we als fotogroep Interfocus hebben laten uitgaan:

‘Was ich noch zu sagen hätte’

expositie_boekenweek

Duitsland is het thema van de Boekenweek 2016. In een unieke samenwerking tussen de Bibliotheek Bibliorura en Fotogroep Interfocus is van 1 t/m 31 maart een fototentoonstelling gewijd aan dit thema. Daarbij brengen de leden van de Fotogroep ieder hun eigen visie op onze Oosterburen in beeld.

Duitsland is een land met een rijke traditie, met hoogtepunten en dieptepunten die hun weerslag hebben gehad hebben op de Europese geschiedenis. Iedere Nederlander heeft zijn mening over onze buren, en vele stereotypen kleuren ons beeld.

De leden van Fotogroep Interfocus hebben ingezoomd op de vele facetten van Duitsland en de grote tegenstellingen in hun culturele geschiedenis. Het land van de tongstrelende Konditorei maar ook van de volkse Currywurst. Glooiende landschappen met pittoreske dorpen maar ook landschapsvernietigende bruinkoolwinning. De overblijfselen van de twee Duitslanden of de moderne jeugdcultuur.

De verschillende facetten van de Duitse cultuur worden in duobeelden gepresenteerd. Daardoor ontstaat een veelkleurig beeld en wordt de kijker uitgedaagd zijn eigen visie op onze buren tegen het licht te houden.

Vanaf de maand maart 2016 zal de FG Interfocus regelmatig foto’s exposeren in de bibliotheek van Roermond (Bibliorura) aan de Neerstraat.
Dit zijn kleine thematische exposities (ongeveer 15 foto’s).
De volgende thematische exposities zijn:
– in mei ‘Bevrijding’
– in juni ‘OLS Maasniel’
– in oktober ‘Geschiedenis’

De openingstijden van Bibliorura aan de Neerstraat 11-13 in Roermond zijn:

maandag van 13.00 tot 18.00 uur
dinsdag van 11.00 tot 20.00 uur
woensdag van 11.00 tot 18.00 uur
donderdag van 11.00 tot 20.00 uur
vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
zondag van 13.00 tot 17.00 uur

1 Comment. Leave your Comment right now:

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.